Rotary Club Barlad

ROTARY

Prima pagina     Membri     Membri de onoare     Proiecte

Club Rotary Barlad       
Locatie: Str. dr. Winfeld 2 - Barlad - Romania   
Social:facebook   

PROIECTE in derulare - Rotary Club Barlad

SALVAȚI CASA JUVARA DIN BÂRLAD

   

Rotary Club Bârlad in colaborare cu Primăria Bârlad și primarul av. Dumitru Boroș au declanșat o campanie inedită și curajoasă îndreptată către conservarea monumentelor reprezentative ale urabanismului bârlădean.
Filmul alăturat constituie o pledoarie emoționantă în acest sens, cu atât mai mult cu cât este în întregime realizat de membri ai clubului.
Să sprijinim acest nobil demers!

Redactor: Ștefan Păiș

PROIECTE finalizate - Rotary Club Bârlad

20 DE ANI DE ROTARY LA BARLAD

Redactor: Vasile Pintilie

AJUTOR PENTRU SPITALUL DIN BÂRLAD

Rotary Club Bârlad a iniţiat la începutul pandemiei de Covid-19 o activitate complexă de informare şi strângere de fonduri. S-au solicitat participări financiare din rândul colegilor rotarieni, dar şi susţinerea membrilor sau a tuturor celor care sunt legaţi de comunitatea bârladeană și preocupaţi de buna funcţionare a Spitalului Municipal.
Ţine de fiecare dintre noi ca în aceste vremuri grele să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră, a semenilor noştri şi mai ales a personalului medical.
Astfel, Rotary Club Barlad, ajutat de sponsori si donatori, a reuşit să participe la efortul general de luptă impotriva pandemiei cu urmatoarele acte de donaţie:
- 3 calculatoare desktop cu dotare completă;
- 3 frigidere de mare capacitate;
- 4 monitoare medicale pentru supravegherea funcţiilor vitale;
- 600 halate de protecţie ( obţinute prin participarea financiară la un Global Grant impreună cu cluburile rotariene din Cluj-Napoca). Toate produsele menționate reprezintă un efort financiar de aproximativ 55.000 Ron. Aceeasi organizatie a contribuit la dotarea secțiilor ATI si Boli infectioase cu echipamente de aer condiționat, iar la secția Pediatrie (Spitalul de copii) a amenajat cateva saloane de joaca și recuperare pentru copii.

Multumim tuturor donatorilor si colaboratorilor nostri!

Redactor: Vasile Pintilie

ROTARY

In cadrul proiectului "DONEAZA PENTRU VIATA", Rotary Club Bârlad a iniţiat la începutul pandemiei de Covid-19 o activitate complexă de informare şi strângere de fonduri. Astfel, au fost colectate fonduri printr-o campanie pe platforma informatică "Bursa binelui". Pentru achiziționarea a 20 de monitoare de supraveghere a funcțiilor vitale de înaltă performanță tehnică, necesare spitalului de urgență "Elena Beldiman" din Barlad, a fost necesar să proiectăm un Global Grant în colaborare cu cluburi Rotary din România, USA si CANADA. Valoarea proiectului a fost de 43.000 $.
Mulțumim pe această cale tuturor colaboratorilor noștri!.

Redactor: Vasile Pintilie

DOTARE CU ECHIPAMENTE SPECIFICE
A CENTRULUI DE RECUPERARE PENTRU COPIII
CU SINDROMUL ASPERGER (AUTISM)

La solicitarea Fundatiei Cristi's Outrich, condusa de Ababi Caravelea Nicoleta Carmen, Rotary Club Bârlad a iniţiat un program de dotare cu echipamente specifice. Astfel au fost amenajate încăperi dotate cu echipamente specifice educării și recuperării copiilor cu asemenea afecțiuni. Pentru realizarea acestui obiectiv au fost organizate evenimente culturale, in cadrul carora, rotarienii si invitatii lor au donat resursele financiare necesare.

Redactor: Vasile Pintilie

Tabăra internațională de arheologie

RYLA

    An după an, Rotary Club Bârlad a organizat în lunile iulie - august o tabară internațională de arheologie.Tineri, care au venit de pe patru continente, au invățat ce este arheologia, ce este lucrul în echipă și s-au bucurat să descopere, în urma săpăturilor, ace de păr, monede, locuințe surpate, morminte, unelte, ale unor locuitori care au trăit în secolele III-IV în zona localitătii Polocin de lânga Bârlad.
O săptămâna de eforturi pe șantierul arheologic a fost răsplătită apoi cu încă o saptamană de excursii montane. Adolescenții veniți din toată lumea, au rămas prieteni si păstrează legătura cu organizatorii și între ei chiar și după trecerea anilor.

Redactor: Ștefan Păiș

Distribuție de cărucioare pentru persoane cu dizabilități locomotorii în Rep. Moldova

2019. Când bunăvoința nu cunoaște limite geografice: distribuție internațională de scaune cu rotile și alte dispozitive pentru mobilitate în orașul Cantemir (Rep. Moldova) și în împrejurimi. Cu participarea entuziastă a Rotary Club Campbell River (Canada), Rotary Club Sioux Falls (USA), Rotary Club Bârlad (România) și a Rotary Club Cahul (Rep. Moldova).

Redactor: Valentin Iosub

Premiile Rotary

Proiectul “Premiile Rotary” a fost conceput în vederea stimulării celor mai buni elevi bârlădeni selecţionaţi după criteriul rezultatelor obtinute la olimpiade şi concursuri şcolare naţionale şi internaţionale. Anual, de la înfiinţarea clubului în 2002, are loc acest eveniment în lunile noiembrie/decembrie, în cadru festiv, în prezenţa profesorilor îndrumători, a părinţilor şi a tuturor membrilor clubului. Editia a IX a rămas în memorie ca fiind ediția japoneză .Cu sprijinul reprezentanților ambasadei Japoniei, a voluntarilor J-CAT și a Asociației Rădăcini Culturale, am reușit să aducem pe scenă o fărâmă din fascinanta lume orientală. Ne-au fost prezentate momente și obiceiuri din cultura japoneză, concert de shamisen, pictura in tuș și defilare de kimonouri . “Momentul japonez” a fost parte a spectacolului prin care s-au strâns fonduri în vederea premierii elevilor performeri.

Redactor:Maria Lacramioara Rotaru

Dotare cu sistem termic de încălzire la Centrul Judetean De Transfuzie Sanguină Barlad

Proiect mandat 2017- 2018 " Centrală termică pe gaze naturale și instalație interioară de încălzire la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad " Valoare 67.000 lei

Redactor: Valeriu Popa

Gala Premiilor Rotary Barlad - 2021

Pe 28 decembrie 2021, Clubul Rotary Bârlad a organizat cea de a XX-a ediție a Galei Premiilor Rotary. Având în vedere contextul pandemic actual, a fost o gală atipică, care s-a desfășurat într-un cadru restrâns, cu respectarea regulilor impuse, fiind premiați doar șefii de promoție ai liceelor din oraș, din anul școlar 2020-2021. Fiecare din cei șapte elevi au primit câte o diplomă de merit și un premiu în valoare de 1000 lei. Șefii de promoție care au fost premianți: Săuciuc Alexandra -Valentina – Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Nunu Carmen – Elena – Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Sturzu Emanuela – Daniela – Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Mircea Bianca – Renata – Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Toma Anda – Ștefania – Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Chirilă Alexandru Ionel– Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Sava Ștefania -Andreea – Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. „În acest an pandemic nu am putut organiza ceva deosebit, așa cum i-am obișnuit pe bârlădeni de-a lungul anilor, deoarece a fost o incertitudine, atât în privința susținerii olimpiadelor școlare, cât și a organizării galei. Din acest motiv am și premiat doar șefii de promoție” - a precizat Valentin Iosub, Președinte Rotary Club Bârlad 2021 – 2021.

Redactor: Valentin Iosub

Magia Sărbătorilor a ajuns anul acesta la Bârlălești, comuna Epureni

Când se apropie Sărbătorile de Iarnă, prinde viață și Căsuța de Crăciun. Printre luminițe, beteală, baloane, om de zăpadă și colinde s-au strecurat sufletul cald, voia bună și dorința de a face bine a tinerilor bârlădeni. Au confecționat lumânări, felicitări și bijuterii diverse, au copt prăjituri specifice, pe care le-au oferit cu drag locuitorilor Bârladului care au trecut prin fața Căsuței. Din bunăvoința acestora, precum și a unor sponsori generoși, s-au adunat fondurile necesare acțiunii. Devenită tradiție a Clubului Interact Bârlad, Căsuța de Crăciun a adus și în acest an bucurie unor copii mai puțin norocoși. Moș Crăciun a venit pentru 34 de copii din Bârlălești, comuna Epureni cu hăinuțe și încălțări, jucării multe, dulciuri gustoase, conserve și fructe.

Redactor: Adina Codreanu

Caz probabil unic de chartare a unui club Rotary,

cu naşi din trei ţări!

Unic deoarece a implicat mai multe ţări... Iată foarte pe scurt secvenţele:

La începutul lui noiembrie 2017, rotarienii de la clubul Rivercamp din Canada le cer colegilor lor de la Rotary Club Bârlad să-i ajute cu înfiinţarea unui club la Izmail - Ukraina. Motivul? Un Global Grant pentru distribuţia de scaune cu rotile destinate persoanelor cu dizabilităţi motorii.

Astfel chartarea clubului Rotary Izmail s-a făcut în prezenţa a trei naşi din trei ţări! Rotary

Club Bârlad - România, Rotary Club Cahul - Republica Moldova şi Rotary Club Odessa - Ukraina.

Evenimentul a avut loc pe data de 13 septembrie 2018 iar alături de români (delegaţia ce mai numeroasă formată din rotarieni bârlădeni, tulceni, gălăţeni şi constănţeni) au fost prezenţi desigur cei din Izmail şi de asemeni guvernatorul în exerciţiu al Districtului 2232, Ukraina şi Belarus.

Redactor: Adina Codreanu

Contact Details
Locatie: Str. dr. Winfeld 2 - Barlad - Romania
Social: facebook

© Copyright 2032.BRIO BARLAD All rights reserved.